onsdag 19 januari 2011

First day! 17/1

Arbetstid: 8.30 - 17.50

Började med att få en rundtur och se hela köket plus kylar och olika maskiner. Bytte om och började plocka lite örter i vatten och han hade en speciell teknik at man sätter ihop 3 fingrar och bildar en liten triangel mellan dom så kan man dra längst stjälken och så får man fina blad som inte blir ihoptryckta. Jag fick också steka oxkinder som legat och geggat in sig i vin och sen markera alla ingredienser till café de paris och sist hacka och sautera schalottenlök. Sen blev det lunch! Efter lunchen gick jag och en till praktikant och skar och malde pressat fett som blev lardo eller något sånt, som man kan ha istället för smör på mackan.
Magnus berättade om hur de gör när de kokar hummer och så berätta dom om deras bröd som ska in i ugnen på 250 grader i ca 13 minuter och först 10 sekunder ånga så blir om glansiga och får en krispig yta.

Jag har redan lärt mig jättemycket för även om jag håller på med en sak och magnus står och gör något annat så berättar och förklarar han hur han gör det han håller på med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar